SEO Specialist

Bovenaan in Google komen met een SEO Specialist

Tools

SEO, de tool voor succes

Bij de verkoop van bepaalde producten of een dienst is het belangrijk dat je je klantenbestand blijft vergroten. Dat betekent dat je nieuwe klanten moet blijven aantrekken. En waar kun je dit eenvoudiger doen dan via het internet? Tegenwoordig bevindt bijna iedereen zich op het internet, dus jouw doelgroep hoogstwaarschijnlijk ook. Als je een website maakt waar je jouw nieuwe potentiële klanten naar toe kunt halen, is de kans groot dat zij vervolgens iets van je kopen. Maar waar moet je daarbij op letten?

SEO; de magische tool voor succes

Heb je weleens gehoord van SEO? Dit staat voor Search Engine Optimalization. Het is het optimaliseren van een website, door middel van de juiste zoekwoorden en andere belangrijke onderdelen die je ‘achter de schermen’ regelt. Een goede SEO zorgt ervoor dat een website hoger aangeschreven wordt in de zoekresultaten op Google. Wanneer iemand dan op Google een zoekterm invult waar jij met je keywords op inhaakt, is de kans groot dat jouw website aan de internetgebruiker getoond wordt en dat hij of zij een kijkje neemt op je website.

Wat je verder moet weten

Je hebt nu een (nieuwe) potentiële klant naar je website gelokt. Eenmaal gearriveerd is het voor zo iemand wel handig als jouw website er netjes uitziet en naar behoren werkt. Dat houdt in dat de lay-out, productfoto’s en teksten er aantrekkelijk uitzien, maar ook dat de website gebruiksvriendelijk is. Zo mag de laadtijd niet te lang zijn en is het belangrijk dat iemand zijn of haar doel gemakkelijk kan bereiken. Als dat doel iets kopen is, zorg er dan voor dat jouw website of webshop een bestelproces heeft dat niet te ingewikkeld in elkaar steekt. Duurt het te lang dan, is de kans groot dat je website verlaten wordt voordat er een bestelling is gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *