SEO Specialist

Bovenaan in Google komen met een SEO Specialist

Google

Wat het nut is van hoger komen in Google

Misschien heb je je weleens afgevraagd waarom mensen met hun website zo hun best doen om hoger te komen in Google. Dat is een terechte vraag en we leggen je graag uit hoe dit precies zit. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat Google een geavanceerde zoekmachine is, waarbij achter de schermen een hoop gebeurt. Alle zoekopdrachten die door mensen worden gedaan, leiden tot bepaalde zoekresultaten. Daarbij verschijnen bovenaan vrijwel altijd advertenties. Deze plekken zijn door bedrijven gekocht, zodat zij extra opvallen.

Organisch of betaald?

De advertenties die je vaak bovenaan in Google ziet, zijn betaalde zoekresultaten. Er staat dan ook bij vermeld dat het om een advertentie gaat. De overige resultaten zijn organische zoekresultaten. Dat betekent dat de websites die hoog scoren, die doen omdat zij hun website achter de schermen goed hebben opgebouwd. Dat opbouwen doet men door middel van SEO: Search Engine Optimalization. Daarbij wordt rekening gehouden met bepaalde keywords, de combinaties van die keywords, linkbuilding, de content van teksten en nog veel meer. Een goede SEO betekent een hogere positie in de zoekresultaten van Google.

Dus waarom willen we zo hoog komen?

Waar leidt het toe om hoger in Google komen? In principe heeft het te maken met het succes van je website, het aantal bezoekers en uiteindelijk ook met je verkoopcijfers. Hoe hoger je in Google komt met je website, des te groter de kans dat iemand op jouw website klikt. Is jouw website gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk, dan zullen bezoekers sneller overgaan op het doen van een aankoop of ingaan op een ander doel dat je met je website wilt bereiken. Hoe hoger je positie in Google, hoe beter. Neem het bouwen en onderhouden van je website daarom heel serieus. Op de lange termijn heb je daar enorm veel profijt van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *